EVEN VOORSTELLENIk ben Gosse Feddema ik ben gitarist in de band Far Beyond. Ik speel op een Fender stratocaster.
Al 15 jaar speelde ik op een gitaar die volgens mij goed speelde, tot ik een cursus deed in gitaar afstellen. Ik deed de cursus bij Pieter J. Fillet DE expert op het gebied van gitaar afstellen.Ik heb daar geleerd dat een gitaar nog beter kan spelen als hij echt goed wordt afgesteld, ik kon mijn vingers niet geloven toen ik na twee dagen werken aan mijn gitaar begon te spelen, zo had hij nog nooit aangevoeld, zelfs niet toen ik hem pas had gekocht. Van een Fender van tweeduizend gulden verwacht je dat hij goed speelt, maar een nieuwe gitaar is niet perfect afgesteld als hij uit de winkel komt, daar hebben ze in de fabriek geen tijd voor, hij wordt heel vlug door een werknemer - in ongeveer 10 minuten - zo goed mogelijk afgesteld, je kunt wel nagaan dat dit nooit een perfecte afstelling kan zijn.

Voor een perfecte afstelling heb je minimaal 3 tot 8 uur tijd nodig.

Tijdens mijn cursus bij Pieter Fillet leerde ik om een gitaar zo af te stellen, dat hij heel licht speelt met een zéér lage snaar aanslag (ook wel actie genoemd).Wil je meer weten over Pieter Fillet, klik dan hier.

Na de cursus ben ik gelijk aan de slag gegaan met mijn andere gitaar dit is geen Fender, maar een leuke "oefen" gitaar die ik thuis heb om de nummers van mijn band in te studeren. En wat ik al verwacht had, ook deze gitaar speelt nu veel beter dan ooit tevoren.

Ik heb gelijk een gitaar gekocht om nog meer te oefenen en heb een gitaar van 120 euro gekocht, deze speelt echt niet goed als je hem uit de winkel haalt, maar wat kan je ook verwachten voor die prijs. Ik heb alles gedaan wat Pieter mij heeft geleerd en het resultaat is verbluffend. De gitaar speelt nu als een gitaar van minimaal 500 euro.

In de loop der tijd heb ik diverse gitaren van diverse merken afgesteld en weet nu hoe je een gitaar beter kunt laten spelen door hem goed af te stellen.

Ben je ook een gitarist die echt goed wil spelen en heb je een gitaar die volgens jou wel een goede afstelbeurt kan gebruiken, ook al komt hij net uit de winkel, aarzel dan niet maar gun je gitaar een goede afstelbeurt en verbaas jezelf over de mogelijkheden van de gitaar.